Vanaf het moment dat de diagnose kanker wordt gesteld , breekt er een periode aan die lichamelijk en emotioneel veel van iemand gaat vragen. Voetreflextherapie kan dan een aanvulling zijn op de reguliere behandeling om de bijwerkingen te verminderen en meer balans op het emotionele vlak te brengen.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan ( waaronder in Amerika , Nederland en Denemarken) naar het effect van voetreflex bij kanker.De conclusie was dat de therapie de bijwerkingen van de reguliere behandelingen verminderde en dat de therapie een positief effect had op de kwaliteit van leven ten opzichte van mensen die de therapie niet ondergingen.

De mensen waren minder kortademig en konden gemakkelijker hun dagelijkse taken uitvoeren , zoals aankleden, traplopen en boodschappen doen.

De ervaring in mijn eigen praktijk is dat mensen sneller herstellen van een chemotherapie en daardoor fitter de volgende behandeling ondergaan

Inmiddels heb ik de opleiding OncoReflex® afgerond. Er komen steeds meer cliënten die tijdens de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties ondersteuning zoeken bij therapeuten. Maar ook nadat ze klaar zijn met de reguliere behandelingen zijn er nog veel klachten waarvoor ze hulp zoeken. Daarbij is de kennis die ik heb opgedaan tijdens deze opleiding een mooie toevoeging.